Altarul unei biserici din localitatea Drăcseni, judeţul Vaslui şi mai multe obiecte de cult au fost distruse în urma unui incendiu. Focul, izbucnit de la o lumânare sau de la o candelă lăsate aprinse, a intrat în regresie din lipsă de oxigen şi a fost stins de pompieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Detaşamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în biserica din localitatea Drăcseni, comuna Ghergheşti. La faţa locului a intervenit şi SVSU Ghergheşti. La sosirea echipajului de intervenţie, focul se afla în faza de regresie, cel mai probabil din cauza lipsei de oxigen”, a transmis, marţi, ISU Vaslui.

Sursa citată a precizat că ultimele focare au fost lichidate imediat şi nu au fost înregistrate victime.

”Bisericuţa a fost afectată mai mult în interior, cel mai degradat fiind altarul. Au mai ars un veşmânt,  un ceaslov, o evanghelie, o masă, precum şi alte obiecte de cult. În urma incendiului, tencuiala şi pictura din interiorul bisericii au fost afectate”, au mai transmis pompierii.

Potrivit acestora, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spaţiu închis, cel mai probabil, a fost uitată o lumânare sau o candelă aprinsă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.