Alpinistul care vineri s-a rănit grav, după ce a căzut de pe un perete din Masivul Bucegi a fost recuperat cu ajutorul uni elicopter. Bărbatul a căzut după ce un piton de susţinere a ieşit din perete, iar bărbatul a căzut 12 metri în gol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Salvamontiştii din Buşteni au reuşit să-l recupereze, la finalul unei acţiuni care a durat mai multe ore, pe alpinistul care vineri a căzut pe un traseu abrupt din Masivul Bucegi.
 
Bărbatul, care este din Bucureşti şi are 62 de ani, a căzut 12 metri în gol după unul dintre pitoanele de care s-a folosit în timpul escaladării a ieşit din peretele muntelui. 
 
El a suferit multiple fracturi, inclusiv o fractură deschisă de antebraţ dar şi leziuni la coloana vertebrală şi multiple alte plăgi. Acţiunea de recuperare s-a finalizat după ce rănitul a fost preluat cu ajutorul unui elicopter. El a fost transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti. 
 
La operaţiunea de salvare care a durat aproximativ opt ore au participat salvatori montani din formaţiunile Salvamont Buşteni şi Salvamont Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.