Un număr de 14 sesizări privind incidente electorale au fost înregistrate în judeţul Sibiu, din care s-au confirmat cinci, a anunţat Poliţia Judeţeană. O persoană a votat pe listele suplimentare, deşi şi-a pierdut cetăţenia şi nu avea drept de vot, iar un alt bărbat a votat în alt judeţ după care a încercat să îşi exercite opţiunea electorală şi la Păuca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Judeţene Sibiu, până în jurul orei 19.30, procesul electoral la nivelul judeţului Sibiu s-a desfăşurat fără probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice.
 
"Până la această oră, au fost înregistrate 14 sesizări privind evenimente electorale, din care s-au confirmat 5", a transmis sursa citată.
 
La o secţie de vot din municipiul Sibiu, s-a prezentat o persoană care, deşi locuia în Sibiu, nu era trecută pe lista permanentă, votând pe listele suplimentare. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că această persoană şi-a pierdut cetăţenia şi nu avea drept de vot. În continuare se fac cercetări pentru fraudă la vot (art. 387 alin. 1 cod penal).
 
De asemenea, se fac verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicare a exercitării drepturilor electorale după ce o femeie a sesizat că nu i s-a permis să voteze la o secţie din Şelimbăr.
 
Un bărbat este cercetat penal după ce a votat în alt judeţ şi a încercat să voteze încă o dată la o secţie din Păuca, judeţul Sibiu. 
 
Un bărbat din Săcădate a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru apelare abuzivă. Acesta a reclamat că unui cetăţean, aflat în stare de ebrietate, nu i se permite să voteze. 
 
O persoană a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 4.500 de lei întrucât a permis ca un alegător să voteze cu un document impropriu (art. 55 lit. r din Legea 370/2004).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.