Poliţia Satu Mare face verificări în cazul a două posibile fraude la vot, într-un caz fiind vorba despre doi soţi din municipiul Satu Mare care au votat deşi au interdicţie întrucât suferă de boli psihice. Al doilea caz este al unui bărbat din Satu Mare care şi-a pierdut cetăţenia română, dar s-a prezentat la vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Judeţene Satu Mare, sunt două posibile fraude la vot, ambele în municipiul Satu Mare.

În primul caz este vorba despre două persoane, soţ şi soţie, care, având interdicţie prin hotărâre judecătorească, au votat.

Interdicţia a solicitat-o fiul lor, în cursul acestui an, întrucât ambele persoane suferă de boli psihice, arată sursa citată.

Al doilea caz este al unui bărbat de 76 de ani, din municipiul Satu Mare, care în baza unei hotărâri a instanţei şi-a pierdut cetăţenia romană. Deţinând tipul de buletin de identitate vechi, cu valabilitate permanentă, el s-a prezentat la vot, buletinul fiind anulat.

În ambele cauze se fac verificari pentru a se stabili concret circumstanţele, precizează Poliţia Satu Mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.