Trei dosare penale au fost întocmite de poliţiştii din judeţul Dolj pentru infracţiuni legate de procesul electoral, unul fiind legat de faptul că un bărbat dădea bani unei alte persoane pentru a vota un anumit partid politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 28 de ani, din comuna Coşoveni, a fost observat în timp ce oferea o sumă de bani unui alt bărbat, pentru a-l determina pe acesta să voteze un anumit partid politic”, a anunţat IPJ Dolj.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea clarificării stării de fapt, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de coruperea alegătorilor.

De asemenea, poliţiştii au mai fost anunţaţi că într-o secţie de votare se află montată o cameră de supraveghere video. 

“În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost sesizaţi cu privire la faptul că la o secţie de votare din comuna Cârcea se află montată o cameră de supraveghere video.

În cauză au fost dispuse măsuri pentru acoperirea obiectivului camerei de supraveghere.

De asemenea, având în vedere aspectele sesizate, poliţiştii au întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunii de violarea confidenţialităţii votului”, a mai anunţat IPJ Dolj.

De asemenea, pe data de 26 septembrie, poliţişti din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Filiaşi au fost sesizaţi cu privire la faptul că o tânără de 21 de ani, din comuna Secu, ar fi ridicat actele de identitate de la 2 persoane de 78 şi 65 de ani, din comuna Secu, motivând că le va depune cereri pentru urna mobilă.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că ar fi fost depusă o singură cerere, pentru persoana de 78 de ani.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal în care desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.