Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de magistraţii Judecătoriei Alba Iulia, pentru şantaj şi profanare de morminte, el fiind prins în flagrant când primea suma de 9.000 de lei de la persoana pe care o ameninţase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Ca urmare a cercetărilor desfăşurate în cadrul unui dosar penal cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de şantaj, la data de 31.10.2023, cu sprijinul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Alba, lucrătorii de poliţie din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos, îndrumaţi de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au realizat prinderea în flagrant, pe raza oraşului Teiuş, a inculpatului F., după ce acesta a primit suma de 9000 lei de la persoana vătămată T., constrânsă anterior prin ameninţări de F. şi N. să restituie o datorie pe care sora persoanei vătămate o avea faţă de cei doi”, au transmis vineri, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. 
Procurorii au mai anunţat că a fost făcută o percheziţie la domiciliul bărbatului prins în flagrant, iar apoi acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, el fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de şantaj şi profanare de morminte. 
Anchetatorii au precizat că scandalul a izbucnit de la începutul acestui an. 
“S-a reţinut astfel că, la data de 11.01.2023, după ce suspectul N. a adresat mai multe ameninţări persoanei vătămate T., între altele transmiţându-i: «O să începem cu morţii. Şi pe urmă cu viii! (...) Ori datoriile, ori facem pagubă de dublu», prin intermediul unei conversaţii telefonice, inculpatul F. a adresat ameninţări persoanei vătămate, în scopul de a obţine restituirea unei sume de bani pe care sora persoanei vătămate o datorează, context în care i-a spus acesteia că fratele său a pus recuperatori şi că familia plăteşte întotdeauna”, au precizat procurorii.
Ei au stabilit şi cum s-a petrecut infracţiunea de profanare de morminte. 
“Mai mult, ca urmare a faptului că în intervalul 12.09.2023 – 20.10.2023, numitul N. a instigat pe numitul F., fratele său, să se deplaseze în cimitirul unde se afla mormântul numitului T., tatăl persoanei vătămate T., în noaptea de 20/21.10.2023, inculpatul F. s-a deplasat în locul menţionat, unde a dărâmat şi distrus prin lovire cu corp dur piatra funerară de la mormânt, aceasta crăpându-se în mai multe bucăţi pe suprafaţa mormântului”, a precizat sursa citată.
Bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Alba Iulia care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.