O piatră-monument amplasată pe dealul Măgulici din judeţul Alba a fost vandalizată, persoane necunoscute acoperindu-o parţial cu vopsea roşie şi scriind un mesaj obscen la adresa Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba. Poliţia anunţă că a deschis un dosar penal care vizează infracţiunea de distrugere şi face verificări pentru identificarea autorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Piatra, amplasată pe dealul Măgulici, pe raza localităţii Ighiu, într-o zonă izolată, a fost acoperită cu vopsea roşie iar pe una dintre feţele monumentului a fost scris mesajul obscen la adresa IPJ Alba. 
„În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, iar poliţiştii desfăşoară activităţi pentru identificarea autorilor, precum şi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment”, anunţă Poliţia judeţeană Alba. 
Piatra vandalizată se află în zona cunoscută localnicilor sub denumirea „Vârful Măgulicii” şi, potrivit jurnaliştilor de la Ziarul Unirea, fusese amplasată acolo de către Consiliul Judeţean Alba pe un traseu inaugurat anul trecut, care reproduce marşul Legiunii a XIII-a Gemina către Valea Ampoiului şi realizarea castrului roman de la Măgulici. Pe lângă marcajul turistic specific  - triunghi albastru -  traseul este personalizat cu borne care respectă structura de semnalizare a drumurilor din perioada Imperiului Roman, piatra vandalizată fiind una dintre aceste borne.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.