Autorităţile din judeţul Alba au emis, duminică după amiază, un nou mesaj Ro-Alert, al cincilea, prin care solicită localnicilor care au case în aval de barajul din Roia Montană şi care nu au evacuat încă zona să facă acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Atenţie! Locuitorilor din Roşia Montană, din proximitatea albiei pârâului Foies! În urma evaluării din teren s-a constatat că evacuarea preventivă este imperativ necesară pentru protejarea vieţii d-voastră! Există pericolul ca barajul Tău Mare să cedeze. Se recomandă evacuarea preventivă pentru 2-3 zile până nivelul apei din baraj ajunge la un risc acceptabil. Pentru autoevacuare se va lua legătură cu autorităţile prezente în loc. Roşia Montană, sau identificaţi un loc înalt în care să va deplasaţi în cel mai scurt timp, când se da ordinul de evacuare!”, este cel mai recent mesaj transmis de ISU Alba localnicilor din Roşia Montană, prin sistemul Ro-Alert. 
Oficialii instituţiei au declarat că „este nevoie in schimb ca populaţia care nu a acceptat evacuarea pe parcursul primelor ore să înţeleagă importanţa acesteia”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.