Cinci dintre membrii grupării specializate în proxenetism şi spălare de bani, care ar fi obligat zeci de tinere cu situaţie materială precară să practice prostituţia în Italia, Germania, Austria, Luxemburg şi Belgia, au fost arestaţi preventiv, iar al şaselea a primit mandat de arestare în lipsă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei decizii a Tribunalului Alba, cinci dintre membrii grupării destructurate, vineri, de poliţişti şi procurorii DIICOT au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, printre aceştia fiind şi liderul grupării, Cristian Boitor, un om de afaceri din Blaj.

De asemenea, magistraţi Tribunalului Alba au emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru un al şaselea membru al grupării, Constantin Daniel Boitor, fratele liderului grupării, care nu a fost încă prins.

Decizia Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore, contestaţie care va fi judecată la Curtea de Apel Alba Iulia.

O grupare specializată în proxenetism şi spălare de bani, care ar fi obligat zeci de tinere cu situaţie materială precară să practice prostituţia în Italia, Germania, Austria, Luxemburg şi Belgia, a fost destructurată, vineri, de poliţişti şi procurorii DIICOT.

Poliţişti, procurori DIICOT şi jandarmi din mai multe judeţe au făcut, vineri, 21 de percheziţii domiciliare în România, în timp ce poliţişti din Germania au făcut cinci percheziţii în zona Augsburg, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism internaţional şi spălare de bani.

Anchetatorii au stabilit că, începând cu anul 2001, membrii grupării infracţionale ar fi racolat tinere cu o situaţie materială precară, pe care le-ar fi obligat să practice prostituţia în ţări precum Italia, Germania, Austria, Belgia şi Luxemburg.

În timp, activitatea infracţională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, în zona Ausburg.

Potrivit anchetatorilor, multe dintre fetele exploatate au devenit, în timp, dependente emoţional de proxeneţi, fiind într-o perpetuă stare de teamă faţă de aceştia şi rămânând sub controlul lor perioade îndelungate. Membrii grupării ar fi recurs la constrângere fizică şi emoţională.

În ultimii ani, liderul grupării ar fi făcut investiţii în afaceri imobiliare, banii proveniţi din trafic de persoane şi proxenetism internaţional fiind introduşi într-o afacere aparent legală.

Din cercetările făcute până în prezent a reieşit că sumele de bani obţinute prin aceste procese de spălare de bani se ridică la 2.395.988 de lei şi 183.758 de euro.

În urma percheziţiilor, 25 de membri ai grupării şi 25 de martori au fost aduşi, vineri, la sediul DIICOT Alba, pentru audierii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.