Adolescentul de 14 ani rănit grav, duminică, în Munţii Rodnei, a fost dus cu elicopterul SMURD la un spital din Târgu Mureş. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, băiatul şi un alt tânăr de 23 de ani au căzut cu o maşină de teren într-o prăpastie, la o adâncime de 80 de metri, iar operaţiunea de salvare a fost extrem de dificilă, echipajele de intervenţie străbătând pe jos patru kilometri, după o porţiune de traseu parcursă cu o maşină de teren oferită de localnicii din zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, accidentul s-a produs într-o zonă greu accesibilă cuprinsă între Sângeorz Băi şi Parva, în Munţii Rodnei, unde băiatul de 14 ani şi un tânăr de 23 de ani au căzut cu o maşină de teren într-o râpă, în adolescentul fiind proiectat în afara maşinii.

Adolescentul a suferit o fractură la un picior şi multiple alte leziuni şi traumatisme, astfel că s-a impus intervenţia unui elicopter SMURD, care însă nu a putut ateriza în apropiere, astfel că un salvator a fost coborât cu troliul din elicopter.

"După pregătirea pacientului la locul evenimentului, acesta a fost ridicat cu troliul si transportat la terenul de fotbal din oraşul Sângeorz Bai. Acolo, pacientul a fost stabilizat, după care a fost transportat cu elicopterul la o clinic[ de specialitate din municipiul Târgu Mureş, pentru investigaţii medicale suplimentare”, explică reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud

Tânărul în vârstă de 23 de ani, rănit şi el în accident, a fost stabilizat de echipajele medicale şi transportat cu ajutorul localnicilor, care au pus la dispoziţie o maşină de teren, până la echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, cu leziuni şi traumatisme care, aparent, nu îi pun viaţa în pericol.

”Din informaţiile pe care le deţin în acest moment, se pare că ambele victime au şanse mari să-şi revină complet”, a precizat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, Marius Rus.

Potrivit acestuia, intervenţia a fost dificlă din cauza distanţei mari pe care salvatorii au fost nevoiţi să o parcurgă, pe un teren accidentat şi cu înclinaţie mare. "Ultimii patru kilometri din itinerariul de deplasare au fost parcurşi pe jos, cu echipamentele medicale din dotare. Intervenţia a fost coordonată şi gestionată în mod integrat, echipajele de intervenţie au avut un partener real în rândul localnicilor, care au spijinit cu maşini de teren şi informaţii utile despre specificul zonei”, au mai precizat oficialii ISU Bistriţa-Năsăud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.