Administratorul unei firme de transport internaţional care făcea curse pe ruta România - Scoţia, soţia acestuia şi un şofer au fost reţinuţi pentru trafic de droguri de mare risc, după ce au adus în ţară o cantitate importantă de cocaină, fiind prinşi în timp ce încercau să o vândă în Iaşi, la un preţ de aproximativ 45.000 euro/kilogram.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor V.C.N., A.B.M. şi V.M. pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi introducere, fără drept, în ţară de droguri mare risc.  În cauză s-a stabilit că inculpatul V.C.N., administrator al unei societăţi de transport internaţional persoane şi colete, care în principal efectuează curse pe ruta România – Scoţia, a introdus în ţară, prin intermediul societăţii, importante cantităţi de droguri de mare risc, pe care ulterior le-a comercializat, contra sumei de aproximativ 45.000 euro/kilogram”, anunţă DIICOT.

În urma cercetărilor, a rezultat că A.B.M., şofer în cadrul societăţii deţinute de către V.C.N., a preluat, în cursul zilei de 02.03.2020, de pe teritoriul Marii Britanii, un colet ce conţinea o cantitate importantă de cocaină, pe care i-a predat-o inculpatului V.C.N., imediat după ce acesta a revenit pe teritoriul României.

”La data de 04.03.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO – Iaşi au procedat la efectuarea unei acţiuni de prindere în flagrant a inculpatului V.C.N. şi a soţiei sale, inculpata V.N., imediat după ce aceştia au încercat să comercializeze cantitatea de 1,025 kilograme de cocaină, pe raza municipiului Iaşi”, conform DIICOT.
La aceeaşi dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO – Iaşi au făcut 5 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sumele de 2.100 de lei şi 42.800 de lire sterline şi trei autoturisme şi autoutilitare, ce ar fi fost folosite pentru transportul drogurilor.


Vineri, cei trei inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.