Furtunile puternice au doborât copaci şi stâlpi de electricitate în mai multe zone ale ţării, pompierii intervenind în numeroase localităţi pentru înlăturarea efectelor vântului puternic. Printre cele mai afectate judeţe sunt Teleorman şi Argeş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În judeţul Teleorman, între orele 01:50 şi 06:40, pompierii militari şi autorităţile locale au intervenit în 12 localităţi, unde 12 copaci şi doi stâlpi de electricitate au fost puşi la pământ de vântul puternic. Au fost afectate localităţile Roşiorii de Vede, Vârtoape, Săceni, Lăceni, Drăgăneşti Vlaşca, Vităneşti, Drăcşănei, Beuca, Burdeni, Satul Vechi, Coşoteni şi Copăceanca.
„Dacă în majoritatea cazurilor a fost vorba de copaci căzuţi pe carosabil, în localitatea Copăceanca un arbore a fost doborât de vânt pe o casă de locuit. Pompierii militari alexăndrineni au intervenit rapid la acest eveniment şi au îndepărtat în siguranţă trunchiul de copac”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman.
Pompierii din Teleorman au mai intervenit şi pentru stingerea a două incendii, unul izbucnit la cablurile de pe un stâlp de electricitate din localitatea Plosca, iar celălalt la acoperişul unei case de locuit din Cervenia.
„Intervenţiile au fost foarte dificile din cauza vântului puternic, care favoriza propagarea rapidă a flăcărilor, dar şi din cauza grindinei căzute. Acoperişul casei a fost distrus pe cca 300 mp, însă pompierii au reuşit să salveze bunurile din interiorul camerelor de locuit. Cauza probabilă a celor două incendii a fost scurtcircuitul electric”, precizează salvatorii.
Şi în judeţul Argeş pompierii au intervenit pentru degajarea copacilor căzuţi pe carosabil, în urma fenomenelor meteorologice extreme.
„Salvatorii au gestionat un număr de opt astfel de misiuni în care arborii şi un conductor de energie electrică puneau probleme în deplasarea vehiculelor şi a cetăţenilor. Printre drumurile unde circulaţia a fost blocată până la îndepărtarea copacilor se numără DN 65 Lunca Corbului, DJ 675 Lunca Corbului şi DJ 659A Pârvu Roşu. Solicitările primite pe numărul unic de urgenţă 112 au venit din zona oraşului Costeşti şi a localităţii Lunca Corbului, unde manifestările vântului au fost mai puternice”, se arată într-o informare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. 
Pentru îndepărtarea efectelor negative produse de vreme s-au alocat forţe şi mijloace de la Secţia de Pompieri Costeşti, Punctul de Lucru Stolnici şi Detaşamentul de Pompieri Bradu, iar pe raza localităţii Lunca Corbului misiunea de restabilire a stării de normalitate a fost sprijinită şi de Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă al localităţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.