Salvamontiştii din Buşteni au întrerupt, sâmbătă seară, după cinci ore de căutări, acţiunea de recuperare a turistului surprins de o avalanşă pe Valea Coştilei din Masivul Bucegi. Tânărul prins sub avaşanşă este din Bucureşti, are 30 de ani, iar salvatorii spun că este imposibil ca el să fi supravieţuit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că începând cu ora 20:00 a fost întreruptă acţiunea de căutare a turistului surprins de avalanşă.

La operaţiune au participat şi doi dintre cei patru prieteni cu care acesta se afla pe munte în momentul în care a fost luat de valul de zăpadă dislocată. Ceilalţi doi care îl însoţeau pe bărbat au fost conduşi la refugiul Salvamont.

Salvatorii montani susţin că este imposibil ca turistul să fi supravieţuit, având în vedere că a fost dus într-o vale pe o distanţă de aproximativ 500-600 de metri. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.