Salvamontiştii din staţiunea Buşteni participă, sâmbătă seară, la o acţiune de recuperare a trei turişti care au cerut sprijin, întrucât se află pe pe Valea Jepilor din Masivul Bucegi şi nu mai pot înainta din cauza epuizării. În plus, cei trei au anunţat că s-au panicat după ce s-au întâlnit cu un urs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Dispeceratului Naţional Salvamont, cele trei persoane au cerut sprijinul salvatorilor montani în condiţiile în care au probele medicale pe fondul epuizării fizice. În plus, pe traseu, un urs le-a ieşit în cale, iar cei trei turişti au intrat în panică.

La ora transmiterii acestei ştiri acţiunea de recuperare este în desfăşurare.

Salvatorii montani de pe Valea Prahovei au fost solicitaţi să intervinîă la mai multe astfel de acţiuni de salvare în cursul acestei săptămâni.

Astfel, joi, salvamontiştii au recuperat de pe un traseu montan două femei de 72 de ani care nu s-au mai păutut deplasa din cauza oboselii, iar vineri o femei de 22 de ani din Galaţi a cerut ajutorul Salvamont după ce a rămas blocată pe traseul Jepii Mici, nemaiputându-se deplasa din cauza crampelor musculare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.