Salvamontişti din două judeţe intervin, sâmbătă seară, pentru recuperarea a patru turişti care au urcat la Vârful Omu neechipaţi corespunzător. Una dintre turiste, proaspătă mămică, este epuizată şi aproape de a intra în hipotermie, în condiţiile în care sus, pe munte, plouă şi vântul suflă cu putere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

 
La acţiunea de salvare participă salvatori de la formaţiunile Salvamont din Prahova, Buşteni şi Dâmboviţa. 
 
”Aceştia fac eforturi pentru salvarea a patru tineri din Vâlcea care s-au aventurat pe creasta muntelui spre Vârful Omu fără niciun fel de echipament montan. Vremea capricioasă cu ploaie, vânt puternic şi vizibilitate redusă i-a determinat să ceara ajutor salvamontiştilor. În plus, fata din grup, mămică de numai câteva zile, era epuizată şi se află la un pas de hipotermie”, informează salvamontiştii.
 
Salvatorii din Buşteni şi Prahova au ajuns la cei patru tineri, aceştia au fost, în cele din urmă, preluaţi de către salvatorii din Dâmboviţa care la ora transmiterii acestei ştiri îi coboară spre cabana de la Peştera.
 
Vineri seară alţi doi turişti au cerut sprijinul Salvamont ce au petrecut prea mult pe trasee şi au ratat coborârea cu ultima telecabină.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.