Salvamontiştii din staţiunea Buşteni participă, vineri seară, la o acţiune de recuperare a doi turişti care au rămas blocaţi pe un traseu foarte dificil în apropierea Vârfului Omu din Masivul Bucegi. Operaţiunea se anunţă a dura câteva ore, în condiţiile în care pe munte vântul bate cu putere şi este ceaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, cei doi turişti sunt blocaţi în zona ”Creasta Obârşiei”, un traseu dificil care urcă spre Vârful Omu.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Un turist din nordul Moldovei a sunat la Salvamont şi a spus că nu mai pot înainta şi nici nu se pot întoarce pe traseul pe care au urcat, iar cea care îl însoţeşte începe să se simtă rău, fiindu-i foarte frig.

Gheorghe Haiduc a precizat că acţiunea va dura aproximativ patru ore, în condiţiile în care pe munte este viscol, iar ceaţa reduce considerabi vizibilitatea.

”Sperăm să putem ajunge la ei, pentru că este o zonă foarte riscantă” a precizat şeful Salvamont Buşteni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.