Jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean Bacău au legitimat şi au întocmit acte de sesizare penală pe numele a doi bătrâni din localitatea Podu Turcului, după ce aceştia au tras focuri de armă în aer, în curtea bisericii. Cei doi, care deţin legal puşti de vânătoare, le-au folosit fără a avea acest drept, în timpul unui ritual, conform tradiţiei care spune că astfel sunt alungate spiritele rele, jandarmii transmiţând că „tradiţiile trebuie respectate, cu siguranţă, dar şi prevederile legale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Incidentele au avut loc vineri dimineaţă, în curtea bisericii din comuna Podu Turcului. Cei doi localnici au tras şase focuri în plan vertical, folosind puşti de vânătoare de calibrul 12. Conform jandarmilor, motivul pentru care cei doi au folosit puştile ţine de o tradiţie veche de prin partea locului, care spune că astfel sunt alungate spiritele rele. ”Spre ghinionul lor, în zonă se aflau şi jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, care au intervenit şi i-au legitimat pe cei doi, în vârstă de 86, respectiv 78 de ani, constatând că armele de vânătoare erau deţinute în mod legal. Jandarmii le-au întocmit celor doi bărbaţi actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de armă letală sau interzisă fără drept faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 343 alin 1din Codul Penal”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Bacău. Actele procedurale întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.