În judeţul Timiş, în localitatea Racoviţa, cinci acoperişuri de case au fost smulse de vântul puternic, iar la Lugoj mai multe străzi au fost inundate în urma unei furtuni. În Caraş - Severin apa a intrat în trei case şi 27 de curţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit pompierilor din judeţul Timiş, acoperisurile de pe cinci case au fost smulse de vântul puternic în localitatea Racoviţa. Bucăţi de ţiglă şi lemn s-au prăbuşit pe mai multe maşini, iar una a fost avariată. Zeci de copaci au fost rupţi de vijelie.

În locuinţele rămase fără acoperiş, bucăţi de tavan, cărămizi şi moloz s-au prăbuşit peste mobila din camere, provocând distrugeri însemnate.

Ploaia torenţială a creat probleme şi la Lugoj. Demisolul Parohiei Învierea Domnului, de pe strada Episcop Dr. Ioan Balan, a fost inundat şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru scoaterea apei.

Mai multe străzi din oras au fost acoperite de ape.

Duminică seară, meteorologii au emis o atenţionare de cod roşu pentru partea de est a judeţului anunţând că se vor înregistra intensificări de vânt, ploi torenţiale şi grindină, pe alocuri cantităţile de apă depăşind 50 de litri/mp.

În judeţul Caraş-Severin, în localitatea Glimboca, au fost afectate mai multe gospodării în urma fenomenelor meteorologice. S-au înregistrat inundaţii la opt case şi 27 de curţi. Un autoturism a fost avariat. 

”Intervin pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş cu sprijinul a două motopompe transportabile. Până acum nu s-au înregistrat victime. Persoanele din cele 3 case afectate s-au autoevacuat şi nu a fost necesară evacuarea altor persoane”, a transmis ISU Caraş-Severin. 

Împreună cu localnicii, pompierii au acţionat şi pentru decolmatarea unui podeţ, iar ca urmare, apa a început să se retragă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.