Mai multe persoane au fost rănite într-un accident produs, joi după-amiază, pe DN 79 Arad-Oradea, după ce un TIR a lovit şase autoturisme care circulau în acelaşi sens, pe o distanţă de câteva sute de metri. Opt persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean Arad, două cu atac de panică şi şase cu diverse leziuni, între acestea fiind şi şoferul TIR-ului, care, potrivit primei evaluări medicale, ar fi suferit un atac cerebral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, la locul accidentului au intervenit trei echipaje de la SMURD şi trei de la Ambulanţă, iar şase persoane au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad în stare stabilă, dar cu diverse traumatisme, fracturi, excoriaţii.

De asemenea, alte două persoane au fost duse la spital întrucât au suferit atacuri de panică.

Echipajele medicale au acordat îngrijiri la locul accidentului altor persoane care s-au aflat în autoturismele lovite de TIR, dar care au suferit răni uşoare.

Printre cei transportaţi la spital se numără şi şoferul TIR-ului, înmatriculat în Polonia, care, conform unei prime evaluări a medicilor, a suferit un atac cerebral.

De altfel, martori aflaţi în trafic le-au declarat poliţiştilor că automarfarul rula ca şi cum nu ar mai fi fost controlat şi a acroşat şi autoturisme de pe sensul opus, provocându-le avarii uşoare, precum ruperea oglinzilor, însă aceşti şoferi nu au rămas la locul accidentului.

Celelalte şase autoturisme, care circulau în faţa TIR-ului, spre Arad, au fost lovite pe o distanţă de aproximativ un kilometru, fiind avariate grav, iar în cele din urmă automarfarul s-a oprit pe o cale ferată, de unde a fost tractat după încheierea cercetărilor, pentru a nu se bloca traficul feroviar.

Traficul rutier a fost reluat pe un fir, alternativ, după intervenţia echipajelor de urgenţă şi finalizarea cercetărilor. Poliţiştii estimează că traficul va fi reluat complet în jurul orei 17.30.

Tot poliţiştii urmează să stabilească împrejurările exacte în care a avut loc accidentul.

Accidentul s-a produs, joi după-amiază, în zona localităţii arădene Andrei Şaguna.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, un TIR care circula dinspre Oradea spre Arad, pe DN 79, a lovit iniţial un autoturism care circula în faţa sa, după care a mai lovit cinci maşini de pe acelaşi sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.