Primul miner dintre cei trei blocaţi în Mina Lupeni după surparea tavanului unui abataj, a fost scos la suprafaţă, fiind preluat de o ambulanţă SMURD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima persoană blocată în Mina Lupeni a fost scoasă la suprafaţă, în noaptea de joi spre vineri, la ora  1.30, după mai bine de 11 ore de la surparea tavanului unui abataj din mină.

Un echipaj SMURD a dus o autospecială la intrarea în mină, iar o targă a fost băgată în interior, pentru a putea fi transportat bărbatul salvat.

După ce a fost preluat de cei de la SMURD, minerul a fost dus la Spitalul Municipal Petroşani pentru a i se face o primă evaluare medicală. Tot acolo, medicii vor stabili dacă este nevoie ca acesta să fie transportat la un spital, fie la Bucureşti, fie la Timişoara.

Salvatorii urmează să reintre în subteran pentru a-l scoate la suprafaţă pe cel de-al doilea miner prins în subteran şi să îl caute pe cel de-al treilea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.