Ministrul Energiei, Toma Petcu a anunţat, imediat după ce primul miner blocat în subteran la Mina Lupeni a fost scos la suprafaţă, că un al doilea ortac blocat urmează să fie scos, acesta fiind rănit uşor la un picior, însă salvatorii se vor concentra pe găsirea celui de-al treilea miner.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a felicitat salvatorii care au reuşit să scoată la suprafaţă primul miner blocat în subteranul Minei Lupeni, după surparea tavanului unui abataj.

”Ne aflăm în jur de 10 ore de la începerea intervenţiei. Vreau să felicit salvatorii, oamenii care au intrat în mină pentru a salva vieţile colegilor lor. Am reuşit să scoatem primul miner, aşteptăm să ne spună medicii că este în stare bună”, a declarat ministrul.

Toma Petcu a declarat că cel de-al doilea miner va fi scos din subteran, acesta având o stare de sănătate bună.

”Cel de-al doilea miner urcă spre noi, cu o uşoară rană la picior, superficială şi de asemenea, am ajuns în zona celui de-al treiela miner şi l-am identificat. Am încercat o comunicare cu el. Aşteptăm evoluţia stării lui, să ne spună cum este”, a spus ministrul.

Petcu a declarat că al doilea miner este ”pe picioarele lui” şi că ”acum bătălia se duce pe recuperarea celui de-al treilea miner”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.