Echipele de salvatori sunt pregătite să scoată la suprafaţă primul miner găsit şi care a fost blocat în subteran în urma surpării tavanului unui abataj. Acesta ar fi rănit la o mână şi la un picior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Câmpean a declarat pentru News.ro că primul miner găsit de echipele de salvatori, surprins în subteran, a fost eliberat dintre bucăţile de material minier, iar în prezent se lucrează la scoaterea lui la suprafaţă.

”S-a eliberat primul miner, acum se pregătesc să îl scoată la suprafaţă. Din informaţiile pe care le deţin, acesta ar avea o problemă la un picior şi la o mână. Urmează, oricum, să fie consultat de medici. Este pregătit şi un elicopter să îl ducă la orice spital”, a declarat Darius Câmpean.

Potrivit sursei citate, cel de-al doilea miner găsit în subteran surprins de surpare este teafăr şi se pare că nu ar avea fi rănit.

”Se pare, din informaţiile pe care le deţin, că cel de-al doilea miner se află într-o zonă unde nu a suferit nicio vătămare”, a declarat Darius Câmpean.

Liderul Sindicatului Muntele a mai precizat că cel de-al doilea miner ar fi comunicat cu cel de-al treilea, pentru o perioadă de timp.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.