Jandarmii prahoveni au avut în acest sfârşit de săptămână 17 intervenţii în zone în care a fost semnalată prezenţa urşilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un grup de turişti a solicitat duminică sprijin prin apel la numărul 112 deoarece pe traseul turistic parcurs de aceştia, respectiv Poiana Stânii-Poiana Ţapului, s-au întâlnit cu un urs. 
Animalul sălbatic a început sa-i urmărească iar unul dintre turişti a luat decizia corectă de a abandona un rucsac, pentru a-i distrage atenţia acestuia şi a câştiga timp să se îndepărteze de potenţialul pericol.
Împreună cu patrula de jandarmi, turiştii au revenit pe traseu de unde au recuperat o parte din bunuri şi ceea ce a mai rămas din rucsacul distrus de urs.
În acest sfârşit de săptămână, jandarmii prahoveni au intervenit la nu mai puţin de 17 cazuri în care a fost semnalată prezenţa urşilor, iar recomandările pentru astfel de situaţii sunt următoarele:
-păstraţi-vă calmul şi încercaţi să vă îndepărtaţi de zona respectivă;
-nu vă apropiaţi pentru a face fotografii sau pentru a-i hrăni;
-faceţi zgomot, acesta îi sperie;
-solicitaţi sprijin prin apel la numărul de urgenţă 112.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.