Muriel Bowser, primarul Washingtonului, a proclamat ca şi în această metropolă, ziua de 24 iunie să marcheze "Ziua Universală a iei”, răspunzând astfel demersurilor Ambasadei României în SUA, în urma iniţiativei demarate de "La Blouse Roumaine".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În proclamaţia semnată de primar se arată că ziua de 24 iunie a fost recunoscută şi celebrată în jurul lumii şi este sărbătorită inclusiv de comunitatea românească din Washington, D.C.

"Ia românească este un simbol al culturii româneşti şi o sursă de inspiraţie pentru creatorii de modă din întreaga lumea", se mai arată în documentul oficial al primăriei americane, care aminteşte, de asemenea , că sărbătorirea iei a pornit de la mişcarea online "La Blouse Roumaine" şi "s-a dezvoltat în jurul acestei imagini". 

"Această zi este o oportunitate de a promova costumul popular românesc şi, cel mai important, de a ajuta la revitalizarea şi conservarea muncii artizanilor care continuă acest meşteşug tradiţional", se menţionează în proclamaţia care aduce la Washington Ziua Universală a Iei Româneşti. 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.