Ziua Pământului, sărbătorită în fiecare an pe data de 22 aprilie, este celebrată de motorul de căutare Google printr-un doodle special.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Data de 22 aprilie a fost aleasă pentru Ziua Pământului prima data în 1970, de senatorul american Gaylord Nelson susţinător al mişcării pentru protejarea mediului înconjurător. La început această zi a fost celebrată doar pe teritorul Statelor Unite, dar după 20 de ani, sărbătoarea s-a extins la nivel mondial, în prezent fiind sărbătorită în 140 de ţări.

Potrivit earthday.org, în 2016 Ziua Pământului are sloganul ”Copaci pentru Pământ” şi se axează pe ideea protejării şi plantării pădurilor în vederea asigurării unui mediu mai curat şi mai sănătos.

Pentru a marca Ziua Pămntului în 2016, Google a creat mai multe imagini care reprezintă zonele cele mai afectate de poluare, acestea schimbându-se la fiecare deschidere a motorului de căutare. Desenele reprezintă pe rând un urs polar pe o calotă glaciară, o ţestoasă de uscat, un elefant în savană, o vulpe într-o pădure şi o caracatiţă în ocean. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.