Ziua judeţului Timiş va fi sărbătorită, la Timişoara, cu spectacole, muzică de fanfară, dar şi o reconstituire istorică. Cele mai multe evenimente vor avea loc în curtea Bastionului Theresia, iar intrarea este liberă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Consiliului Judeşean Timiş, timp de patru zile va fi sărbătorită Ziua Judeţului Timiş, în perioada 25 – 28 iulie.

În 25 iulie are loc Ziua Porţilor Deschise la Consiliul Judeţean, eveniment dedicat copiilor. Aceştia vor putea vizita instituţia şi afla ce înseamnă administrarea judeţului.

Vineri, 26 iulie, va avea loc, la Filarmonica ”Banatul” din Timişoara, un spectacol oferit de Ansamblul Profesionist Banatul şi Ansamblul „Moştenitorii” din Republica Moldova. 

Sâmbătă, 27 iulie, de la ora 17.30, timp de o oră este programat un tur al fanfarei din Boblingen, Germania  pe traseul Catedrala Mitropolitană - Piaţa Victoriei - Piaţa Libertăţii - Piaţa Unirii - Bastionul Theresia.

De la ora 19.00 este programat spectacolul pentru tineret susţinut de Teatrul ”Merlin”, ,,Ursul păcălit de vulpe” (Bastionul Theresia), iar de la ora 20.00 are loc spectacolul susţinut de Gaşca Zurli (Bastionul Theresia).

Duminică, 28 iulie, la ora 12.00, timp de două ore are loc o şedinţă festivă a Consiliului Judeţean Timiş, iar de la ora 16.30 se va desfăşura un nou tur al fanfarei din Boblingen, Germania  pe traseul Catedrala Mitropolitană - Piaţa Victoriei - Piaţa Libertăţii - Piaţa Unirii - Bastionul Theresia.

De la ora 18.00, timp de o oră are loc „Reconstituire istorică 1919”, în curtea Bastionului Theresia.

De la ora 20.00 au loc concerte susţinute de Alex Calancea Band şi Loredana, pe scena din curtea Bastionului Theresia.

„Cinstirea istoriei şi celebrarea prezentului sunt importante pentru noi, cei de la Consiliul Judeţean. Evenimentele pregătite se adresează tuturor timişenilor, de la cei mai mici, la cei mai mari. Avem, printre altele, acţiuni pentru copii, spectacole de muzică populară, dar şi un concert cu unul dintre cele mai mari nume din lumea muzicii româneşti, Loredana. Reconstituirea istorică de duminică va aduce şi mai multă culoare sărbătorii. Am pornit pe acest drum în 2016 şi vom continua să lucrăm pentru a ne întări identitatea şi a arăta tuturor unitatea şi puterea comunităţii noastre”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

Data de 28 iulie a fost aleasă, în 2016, Ziua Judeţului Timiş, pentru a marca instaurarea administraţiei româneşti în judeţ, în anul 1919, după retragerea trupelor de ocupaţie de pe teritoriul comitatului Timiş.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.