Institutul pentru Fericire din Bucureşti organizează duminică, la Journey Pub, un eveniment-călătorie, pentru cei dornici să asculte poveşti de bine şi să facă, la rândul lor, fapte bune, eveniment la care vor participa mai mulţi invitaţi speciali, printre care şi antropologul Vintilă Mihăilescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Evenimentul, care va începe la ora 17.00,  este structurat pe trei etape: chemarea la aventură, iniţierea şi întoarcerea. Invitaţi la eveniment, cei care vor depăna poveştile călătoriilor lor, sunt Mirela Retegan, autor şi fondator Zurli, Vintilă Mihăilescu, autor, publicist, psihosociolog şi antropolog, Vişinel Bălan - actor şi activist pentru drepturile copiilor instituţionalizaţi din România şi Mălina Chirea, co-fondator al Institutului pentru Fericire.

“Mentorul: găsirea lui şi modul în care ne-a schimbat”, este tema pe care o va prezenta Vintilă Mihăilescu, iar Vişinel Bălan va vorbi despre ”chemarea la aventură şi refuzul de a renunţa la călătorie, în ciuda provocărilor”.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Editura Trei va oferi cinci exemplare ale cărţii ”Despre arta fericirii”, în urma unui concurs, iar celor prezenţi le vor fi recomandate cele mai relevante cărţi de psihologie care tratează tema fericirii, toate cu o reducere de 40%.

Adunarea Generală a ONU a stabilit, pe 12 iulie 2012, ca Ziua Internaţională a Fericirii să fie sărbătorită în fiecare an, în 20 martie. Documentul redactat recomandă ca această zi să fie celebrată, în primul rând, prin activităţi educative pentru a creşte bunăstarea naţiunilor, a celor 193 membre ale organizaţiei.

Un raport internaţional publicat în 16 martie de Organizaţia Naţiunilor Unite la New York arată că Danemarca  şi Elveţia sunt ţările cu cei mai fericiţi locuitori. România se află pe locul 71 din 156 de state.

Raportul clasifică statele lumii pe baza PIB-ului pe cap de locuitor şi a speranţei de viaţă, stabilind dacă oamenii au parte de bunăstare şi condiţii de viaţă prielnice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.