Seria de proiecţii Zilele Filmului German va avea loc la Cinema „Elvire Popesco” din Bucureşti în perioada 21 - 27 noiembrie, iar propunerea pentru nominalizare la Oscar „Systemsprenger” va deschide festivalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În programul celei de-a 14-a ediţii a evenimentului sunt cuprinse 12 filme, regizate în egală măsură de bărbaţi şi femei.

Filmul de deschidere #ZFG14 este „Copilul-problemă/ Systemsprenger”, propunerea Germaniei pentru o nominalizare la premiile Oscar 2020.

Lungmetrajul regizat de Nora Fingscheidt a avut premiera internaţională în competiţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Berlin, unde a fost distins cu Ursul de Argint – Premiul „Alfred Bauer”.

Filmul o are protagonistă pe Helena Zengel. Ea interpretează o fată în vârstă de 9 ani, care îşi pune toată energia în căutarea dragostei, spre disperarea tuturor celor din jur.

Vor mai fi proiectate „Family Romance, LLC” al lui Werner Herzog, „Doamna Stern/ Fray Stern” al lui Anatol Schuster, „Scaunele muzicale/ Reise Nach Jerusalem”, de Lucia Chiarla, şi „Născută în Evin”, de Maryam Zaree.

Programul ZFG#14 este disponibil pe Eventbook, de unde pot fi cumpărate şi biletele pentru proiecţii.

În oraş au fost ascunse 14 plicuri cu bilete la film. Fiecare plic (personalizat) conţine câte două bilete la o proiecţie din program.

Cea de-a 14-a ediţie a Zilelor Filmului German este organizată de Goethe-Institut, instituţie care promovează cultura Republicii Federale Germania pe plan mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.