Zeci de personaje de poveste vor defila prin centrul municipiului Timişoara în cadrul CheckART Carnaval, organizat cu prilejul Timişoara-Capitala Tineretului şi desfăşurat între 31 martie şi 1 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, zeci de personaje de poveste vor anima pieţele din centrul Timişoarei în cea de-a doua ediţie a CheckART, festival de artă stradală organizat de tineri pentru comunitate.

”De data aceasta, evenimentul va lua forma unui carnaval şi are o provocare pentru toţi timişoreni: Cum ar fi să mergi prin centrul Timişoarei şi să îţi apară în faţă o păpuşă de dulciuri? Sau o statuie-vânt? Sau tablouri care dansează? Ţi se pare că e o poveste, nu? Ai dreptate, aşa şi este! Acum, CheckART îmbracă haine de carnaval, aşa că îşi pune şi măştile pe faţă, dar te invită şi pe tine să îţi pui o mască şi să îţi iei un costum. Doar vrei să faci parte din poveste, nu? Ai văzut vreodată tablouri care dansează? Le vei vedea acum, în Piaţa Libertăţii”, arată organizatorii.

În 31 martie şi 1 aprilie, de la ora 17.00, timişorenii care vor ajunge în zona centrală a oraşului vor putea face parte dintr-un spectacol de pantomimă, teatru, dans, pictură 2D, jonglerii cu foc şi acrobaţii, interpretat de tineri artişti, dar şi de voluntari. În spectacole vor fi incluşi şi tineri care provin din categorii defavorizate, dar şi invitaţi din Cluj-Napoca şi Novi Sad (Serbia). Cu toţii vor interpreta personaje de epocă, zâne, statui, mimi, bufoni, statui vivante, statui care levitează şi multe altele.

CheckART Carnaval este o acţiune organizată de tineri în cadrul Timişoara-Capitala Tineretului din România, la iniţiativa Franciscăi Hoca-Virag, balerină a Operei Naţionale din Timişoara.

Din luna mai 2016 până în luna mai 2017, Timişoara este prima Capitală a Tineretului din România. Programul, desfăşurat sub sloganul ”Check-OUTimişoara”, este implementat de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş- FITT, cu sprijinul Primăriei Timişoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.