Interpretul şi compozitorul Willie Nelson, în vârstă de 86 de ani, a anunţat într-un inteviu acordat unui post de radio din San Antonio că a renunţat la marijuana, obicei pentru care era recunoscut şi pentru care milita.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu mai fumez”, a spus el la KSAT. „Mi-am abuzat plămânii destul în trecut, aşa că să respir este ceva mai dificil zilele astea şi trebuie să am grijă. M-am purtat urât cu mine de când am crescut”.

El a povestit că a început să fumeze scoarţă de cedru „şi de la asta am trecut la ţigări şi alte alea”.

„Aproape că m-au ucis... Acum am grijă mai mult de mine decât o făceam atunci”, a adăugat muzicianul country.

Nelson vede cântatul ca pe o formă de exerciţiu fizic. „Să cânţi timp de o oră este un exerciţiu bun. Plămânii sunt cei mai de preţ muşchi pe care îi ai”. 

În luna august, artistul a anulat câteva concerte din turneu din cauza unei probleme de sănătate. „Îmi pare rău că anulez turneul, dar am o problemă de respiraţie pe care trebuie să o verifice medicul meu. Voi reveni”. Acest lucru s-a întâmplat curând, iar în septembrie el a susţinut concertele.

Mulţi au crezut atunci că Nelson este aproape de moarte. Întrebat acum despre atenţia publicului cu privire la acest aspect, el a spus: „Nu dau doi bani. Mă scuzaţi. Sunt aici, sunt bucuros să fiu aici, sunt norocos să fiu aici”.

În plus, el a subliniat că nu este dispus, momentan, să renunţe la muzică şi concerte. Drept dovadă, săptămâna trecută, Nelson a lansat piesa „Sometimes Even I Can Get Too High”.

Willie Nelson a declarat într-un interviu publicat de revista Rolling Stone în luna aprilie a acestui an că marijuana l-a ajutat să supravieţuiască, pentru că l-a îndepărtat de ţigări şi alcool.

„Nu aş fi în viaţă. Mi-a salvat viaţa, serios. Nu aş fi trăit 85 de ani dacă aş fi continuat să fumez şi să beau cum o făceam la 30 - 40 de ani. Cred că iarba m-a ţinut să nu vreau să ucid oameni. Şi cred că i-a ţinut şi pe mulţi alţii să nu îşi dorească să mă omoare, umblând băut”.

La acel moment, potrivit soţiei lui, Annie, muzicianul folosea dispozitive vape şi ciocolata era una dintre plăcerile zilnice.

Willie Hugh Nelson, născut pe 29 aprilie 1933 în Abbott, Texas, este cântăreţ şi compozitor de muzică country, ocazional actor şi producător.

Alături de Waylon Jennings, Willie Nelson a cunoscut succesul la începutul anilor 1970 graţie unui nou stil muzical, „outlaw country”, care nu corespundea criteriilor muzicii promovate de industria din Nashville. Willie Nelson şi-a confirmat alegerea în 1976, când a lansat un album intitulat „Wanted! The Outlaws”, care a devenit primul album de country ce a fost recompensat cu discul de platină în Statele Unite.

De atunci, a lansat peste 100 de albume, a apărut în peste 30 de filme şi seriale de televiziune şi este coautor al mai multor volume.

Printre cauzele pe care le susţine se numără legalizarea consumului de marijuana şi folosirea de combustibili fosili.

A scris muzică pentru peste 200 de filme. A primit o nominalizare la Oscar la categoria „cel mai bun cântec”, pentru piesa „On the Road Again" din filmul „Honeysuckle Rose” (1980), şi 10 premii Grammy din 52 de nominalizări. Printre artiştii cu care a colaborat se numără Waylon Jennings, The Highwaymen, Johnny Cash, Kris Kristofferson şi Merle Haggard. Albumele lui au fost vândute în peste 40 de milioane de copii în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.