Warner Music Group, unul dintre cele mai importante din lume, va reduce cu 10% din forţa sa de muncă, adică 600 de locuri de muncă, prin intermediul filialelor sale media, ca parte a unui plan de reducere a costurilor în valoare de 200 de milioane de dolari, a anunţat miercuri directorul său general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o notă adresată angajaţilor şi făcută publică, Robert Kyncl a dat asigurări că acest "plan are ca scop să elibereze fonduri pentru a reinvesti în muzică şi a accelera creşterea noastră în următorul deceniu" şi că "majoritatea acestor economii vor fi reinvestite".

"Planul include o reducere a forţei de muncă de aproximativ 10%, adică 600 de persoane, majoritatea în proprietăţile noastre media, în sediul central şi în diverse funcţii de sprijin", a adăugat el.

Grupul, unul dintre cei trei coloşi muzicali alături de Sony şi Universal, a precizat că a intrat în "negocieri exclusive pentru o posibilă vânzare a site-urilor de ştiri şi divertisment Uproxx şi HipHopDX".

Robert Kyncl a explicat, de asemenea, că a decis să "lichideze marca de podcast Interval Presents şi editorul de social media IMGN".

Această mare companie este acum deţinută de fondul Access Industries al miliardarului anglo-american Len Blavatnik, care a cumpărat-o în 2011 pentru 3,3 miliarde de dolari.
 
Catalogul său include, printre sute de artişti, Ed Sheeran, Cardi B, Christine and the Queens, precum şi Eric Clapton, Gorillaz, Missy Elliott, Phil Collins şi vechile albume ale Madonnei.
 
Major deţine şi operează unele dintre cele mai cunoscute case de discuri, printre care Atlantic Records, Elektra Records, Warner Records şi Parlophone. 
 
Deţine, de asemenea, cea mai importantă editură muzicală din lume, Warner Chappell Music. Grupul anunţase, de asemenea, în 2022 că a răscumpărat drepturile pentru toate lucrările lui David Bowie, pentru suma de 250 de milioane de dolari, potrivit presei.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.