Formaţia Viţa de Vie va lansa prima parte a albumului ”Şase/ Şase”, pe 29 octombrie, într-un concert la Arenele Romane, partea a doua urmând să fie lansată pe 27 mai 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Albumul este spart în două. Este «planul nostru cincinal» pe un an jumătate, început pe 20 februarie cu un concert aniversar şi susţinut, de-a lungul anului, cu un single pe fiecare 20 ale lunii”, a declarat Adrian Despot. 

Prima parte a albumului se numeşte ”Şase(+)” şi conţine şase piese. Cinci dintre acestea au fost dezvăluite pe parcursul acestui an în întregime fanilor abonaţi la newsletterul VdV: ”Luna şi noi”, ”Pe plajă-n Vamă la 5”, ”Inimi surde”, ”Somn uşor - Join the Band” şi ”Metaforă de toamnă”. Ultima piesă va fi ”Hai încearcă” - feat. Cosmin Lupu - Days of Confusion & Planet H.

”Inimi surde”, ”Luna şi noi”, ”Pe plajă-n Vamă la 5” au fost lansate şi ca single-uri oficiale. Piesa ”Luna şi noi” este compusă pentru coloana sonoră a filmului «Ziua când am dat de aripi», în regia lui Dan Iliuţă, şi este cântată împreună cu partea feminină a grupului Blue Noise.

”Versurile vorbesc despre o poveste de dragoste devoratoare, încheiată cu o fugă în lună. Dan ne-a arătat scenariul, am rezonat cu el din prima şi ne-am apucat de treabă. Piesa este bazată pe un demo mai vechi de-al meu, dezgropat de Cezar, împodobit foarte inspirat de Chupa şi desăvârşit de fetele de la Blue Noise. Ca o excepţie de la regula VdV, basul e tras de mine, acasă, cu un instrument de doar 200 de lei”, a mai spus Adrian Despot. 

Grafica albumului ”Şase/ Şase” este concepută de Agi (Adrian Iota) şi este una de excepţie. Cele şase simboluri de pe copertă, fiecare aparţinând uneia dintre piese sunt aşezate în forma unui zar. 

Biletele se găsesc pe IaBilet, EventBook şi pe AmBilet.

În 2016, Viţa de Vie împlineşte 20 de ani de la lansare, iar până în luna septembrie, în fiecare zi de 20, membrii trupei au lansat câte o piesa nouă, care face parte din materialul de studio.

Trupa Viţa de Vie este alcătuită din Adrian Despot (voce, chitară), Sorin Pupe Tănase (tobe), Cezar Popescu (chitară), Adrian Ciuplea (bas) şi Mihai Ardelean (clape), iar discografia sa cuprinde, până în prezent, nouă albume: "Rahova" (1997), "Fenomental" (1999), "Lucky Nights Live" (împreună cu formaţia Timpuri Noi, 2000), "Exxtra" (2001), "Doi" (2002), "9704" (2004), "Egon" (2007), "Fetish" (2010) şi "Acustic" (2013).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.