Actriţa americană Viola Davis, premiată cu Oscar, Emmy şi Tony, va fi recompensată cu premiul pentru întreaga activitate la cea de-a 14-a ediţie a Festivalului de Film de la Roma, care va avea loc între 17 şi 27 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt mai mult decât recunoscătoare să primesc premiul pentru întreaga activitate la viitorul Festival de Film de la Roma”, a scris ea pe Twitter.

Davis va participa la un eveniment în cadrul căruia, alături de directorul festivalului, Antonio Monda, va vorbi despre cariera ei.

„Viola Davis este o actriţă extraordinară, care a transformat sinceritatea şi demnitatea în artă dramatică sublimă”, a transmis Monda, marţi, într-un comunicat.

De trei ori nominalizată la Oscar, premiată în 2017 pentru rolul secundar din „Fences”, unde a jucat alături de Denzel Washington, Davis a fost recompensată cu Tony pentru spectacolele de teatru „Fences” şi „King Hedley II” şi cu Emmy, în 2015, pentru rolul principal din „How to Get Away With Murder”.

Va putea fi văzută curând în rolul „Reginei Bluesului” Ma Rainey, în adaptarea realizată de August Wilson „Ma Rainey’s Black Bottom”, dar şi în continuarea „Suicide Squad”.

Tot la Roma va fi premiat şi actorul american Bill Murray, cunoscut din „Lost in Translation”, pentru care a fost nominalizat la Oscar, „The Grand Budapest Hotel” şi „The Dead Don't Die”.

Festivalul se va încheia cu proiecţia filmului „Tornare” al Cristinei Comencini. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.