Formaţia Pet Shop Boys a lansat, săptămâna trecută, două noi cântece în care sunt satirizaţi preşedintele american Donald Trump şi ministrul britanic al Mediului Michael Gove: "Give Stupidity a Chance" ("Daţi prostiei o şansă") şi "On Social Media". Videoclipul primei piese include imagini cu Nicolae Ceauşescu salutând mulţimea într-o vizită în anii 1970 în Coreea de Nord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două piese se regăsesc pe noul EP - "Agenda", primul lansat după albumul "Super" din 2016. "Conţine trei melodii satirice şi una tristă", a spus solistul Neil Tennant. "Cred că din cauza vremurilor pe care le trăim". 

"Give Stupidity a Chance" este o ironie la adresa unui susţinător al Brexitului şi a lui Trump: "Uită de corectitudinea politică, să vorbim ca de la bărbat la bărbat/ Puicuţele sunt totdeauna pregătite/ Trebuie să le înşfaci de câte ori poţi” sunt versuri ale piesei. O ironie sunt şi "Oamenii inteligenţi au spus ce au avut de spus/ Acum e timpul ca şi prostimea să arate calea/ Ne-am săturat de experţi şi înţelegerile lor/ De ce să te bazezi pe fapte când pur şi simplu poţi să te laşi purtat de sentimente?". 

Potrivit The Guardian, Pet Shop Boys au amendat deciziile politice de-a lungul carierei lor. În 1984, au lansat "West End Girls" iar în 1985, ironicul "Opportunities (Let's make Lots of Money)", care a satirizat interesul propriu în anii Thatcher, în timp ce "Go West" din 1993 a susţinut drepturile persoanelor gay. Ulterior, artiştii l-au îndemnat pe David Cameron să-l ierte pe informaticianul Alan Turing, eroul din cel de-al Doilea Război Mondial, care a fost judecat pentru homosexualitatea sa în anii 1950. 

Cântecul lor din 2006 "I'm With Stupid" a fost un atac la adresa lui Tony Blair şi George Bush şi la "relaţia specială" a Marii Britanii cu SUA. Versurile spun: "Este stupid, cu adevărat stupid sau este un alt fel de inteligenţă?/ Chiar avem o relaţie atât de specială în inima voastră?"/ "Is stupid really stupid or a different kind of smart?/ Do we really have a relationship so special in your heart?". 

Neil Tennant şi Chris Lowe s-au cunoscut în 1981 şi au lansat în anii care au urmat 22 de single-uri care au intrat în Top 10 din Marea Britanie şi 13 materiale discografice care au reuşit să pătrundă în Topul 10 al albumelor. Din 1986, trupa a vândut peste 50 de milioane de discuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.