În urmă cu doi ani cântăreaţa Rihanna a fost acuzată de plagiat de către designerul James Clar, care a susţinut că artista i-ar fi copiat o instalaţie cu neon în clipul Rockstar 101 din 2009. Verdictul va fi dat în luna octombrie, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel care a făcut plângerea i-a pretins cântăreţei daune de cinci milioane de euro. 

În 2006, designerul James Clar a creat o lucrare, intitulată "You and me", care era formată dintr-o placă suspendată, orizontal, cu inscripţia "You" cu litere din lemn şi neon. În "Rockstar 101", clipul Rihannei din 2009, apar cuvintele "Rock şi Star". Potrivit lui James Clar, procedeul utilizat ar fi copiat lucrarea. Designerul a atacat-o imediat pe artista pop pentru fals în faţa tribunalului corecţional din Paris. 

În replică la acuzaţie, avocatul Rihannei, Patrick Boiron, a ţinut să precizeze că "nu există nicio similitudine în elementele esenţiale din cele două lucrări", adăugând că suma de cinci milioane de euro reclamată clientei sale este total disproporţionată.

Avocatul a mai spus că James Clar a acţionat cu rea-intenţie, cu singurul scop de a obţine bani. 

După doi ani de deliberări, verdictul se va pronunţa la tribunalul corecţional din Paris, pe 6 octombrie. 

Rihanna concertează în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în 14 august, concertul pe care artista îl va susţine în Capitală face parte din The Anti World Tour 2016, care a început în toamna anului trecut, în Statele Unite şi care continuă şi pe parcursul acestui an.

Rihanna a lansat şapte albume începând cu anul 2005, iar 13 dintre single-uri sale au ajuns pe primul loc în topuri. Discurile sale au fost vândute în peste 45 de milioane de copii, în întreaga lume, şi peste 210 milioane de piese descărcate în variantă digitală. Este câştigătoare a opt premii Grammy.

Rihanna, născută pe 20 februarie 1988, va prezenta la Bucureşti noul său album, ”Anti”, o producţie 2016, iar din repertoriu nu vor lipsi hiturile ”Umbrella”, ”Rude Boy”, ”Four Five Seconds” şi ”We Found Love”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.