Cântăreţele Madonna, Cher, Katy Perry, scenaristul Irvine Welsh şi actorii Chris Evans şi Mark Hamill se numără printre vedetele de prim rang din industria de divertisment care au salutat pe reţelele de socializare victoria obţinută duminică de Emmanuel Macron în alegerile prezidenţiale din Franţa, informează revista New Musical Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emmanuel Macron, candidatul unei formaţiuni politice de centru, intitulată En marche!, a învins-o pe Marine Le Pen, reprezentanta Frontului Naţional, un partid de extrema dreaptă, duminică, în turul al doilea de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa.

Emmanuel Macron a obţinut 66,1% din totalul voturilor exprimate.

Muzicieni, staruri de cinema şi personalităţi din domenii diverse au reacţionat pe reţelele de socializare, prin intermediul unor mesaje în care şi-au exprimat bucuria şi, în acelaşi timp, uşurarea, în urma victoriei repurtate de Emmanuel Macron.

Irvine Welsh, scenaristul filmului ”Trainspotting”, a lăudat clasa muncitoare din Franţa pentru faptul că ”a protestat faţă de neoliberalism, fără să sprijine fascismul”.

Cântăreaţa Katy Perry a salutat la rândul ei victoria lui Emmanuel Macron prin intermediul unui mesaj elocvent: ”Puterea aparţine poporului!”.

Chris Evans, interpretul personajului Captain America în mai multe filme inspirate din universul benzilor desenate Marvel, a publicat pe reţelele de socializare un mesaj în care a transmis ”felicitări călduroase Franţei” pentru această victorie.

La rândul ei, cântăreaţa Madonna a publicat pe contul său de Twitter un videoclip ce îi prezintă pe copiii ei - însoţiţi de câţiva prieteni - în timp ce dansează în bucătărie. Înregistrarea video este însoţită de mesajul următor: ”Dansăm în bucătărie. Vive la France!”.

Muzicianul James Taylor, care a susţinut un concert în Boston, duminică seară, înainte de un discurs al fostului preşedinte american Barack Obama, a interpretat în show-ul lui o versiune a imnului naţional francez - ”La Marseillaise”.

Sadiq Khan, primarul Londrei, a felicitat poporul francez pentru faptul că ”a ales speranţa în defavoarea fricii şi unitatea în defavoarea dezbinării”.

Actorul de comedie Josh Gad a publicat pe Twitter următorul mesaj: ”Te iubesc, Franţa! Pur si simplu te iubesc!”.

Mark Hamill, unul dintre protagoniştii francizei ”Star Wars”, şi-a modificat fotografia de profil de pe Twitter, alegând o imagine cu drapelul Franţei, pe care apare scris mesajul ”Vive la France!”.

Cântăreaţa americană Cher a lăudat la rândul ei victoria obţinută de Emmanuel Macron: ”Dragilor, frumoşilor! Nu aţi fost laşi, aţi arătat ce înseamnă curajul francez. Trăiască En Marche! Mult succes la alegerile parlamentare!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.