Actriţa Lori Loughlin, una dintre cele peste 40 de persoane implicate în scandalul „Varsity Blues”, considerate vinovate că au dat mită pentru admiterea copiilor lor la universităţi de elită, s-a predat autorităţilor, potrivit FBI, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Loughlin s-a predat miercuri, ea prezentându-se în faţa unui  judecător care a stabilit cauţiunea la 1 milion de dolari.

Fosta protagonistă a serialului „Full House” a fost reţinută miercuri dimineaţă de FBI, la o zi după ce a fost numită între cele 49 de persoane - înttre care 30 de părinţi şi 9 consultanţi - care sunt acuzate că au înşelat sistemul universitar.

Loughlin, în vârstă de 54 de ani, se afla în Canada când a fost pusă sub acuzare. Judecătorul îi va permite actriţei să călătorească în British Columbia, unde filmează un proiect, în Vancouver. Ea lucrează în prezent la show-ul „When Calls the Heart” al Hallmark, potrivit Variety.

În acest scandal este implicată şi actriţa Felicity Huffman, care a plătit marţi o cauţiune de 250.000 de dolari.

Loughlin şi soţul ei, designerul Mossimo Giannulli, sunt acuzaţi că au plătit 500.000 de dolari pentru ca cele două fiice ale lor să intre la USC (University of Southern California).

La izbucnirea scandalului, marţi, preşedinţa USC (University of Southern California), Wanda M. Austin, a trimis un e-mail studenţilor în care a spus că instituţia este „victima”.

Autorităţile nu consideră instituţia drept participant la această schemă, iar până în prezent niciun student nu a fost pus sub acuzare.

Huffman (56 de ani) şi soţul ei, actorul William H. Macy, sunt acuzaţi că au ascuns o plată de 15.000 de dolari, sumă oferită aparent caritabil în schema mitei. Macy nu a fost învinuit, dar a fost prezent alături de soţia lui marţi, la tribunal.

La fel ca Loughlin, Huffman este acuzată de conspiraţie la fraudă prin corespondenţă.

Prima audiere a lui Huffman, Loughlin şi Giannulli, care a plătit şi el o cauţiune tot de 1 milion de dolari, este stabilită pentru 29 martie, la Boston.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.