Actriţa italiană Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani, anunţă, luni, agenţia Ansa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marea protagonistă a filmului italian, Lollobrigida a cunoscut faima în anii 1950, fiind considerată un sex-symbol în Peninsulă.

În septembrie anul trecut, actriţa, cunoscută unei generaţii sub numele de la Bersagliera, a fost operată de o fractură la femur după ce a căzut în casă.

Cu patru ani în urmă, „La Lollo” ajunsese la spital din cauza unui accident casnic. Cu acea ocazie, actriţa a fost luată în îngrijire de medicii de la Sant'Eugenio, un spital nu departe de vila ei de pe Appia Antica, şi a fost externată câteva zile mai târziu.


Ea a jucat în filme precum „Oraşul se apără”, „Fanfan la Tulipe” sau „Pane amore and fantasy”, un imens succes al cinematografiei italiene, şi „Notre-Dame de Paris” (1956), unde a fost Esmeralda.

Gina Lollobrigida a oferit partituri memorabile în dramele istorice „Solomon şi regina din Saba” (1959) şi „Venere imperiale” (1962). La Hollywood, i-a dat replica lui Humphrey Bogart în „Mai tare ca diavolul” (1953), precum şi lui  Burt Lancaster şi Tony Curtis în „Trapeze” (1956).

Născută Luigia Lollobrigida, pe 4 iulie 1927, în micul oraş italian Subiaco, la sud-estul Romei, unde s-a născut Lucrezia Borgia, actriţa italiană care a fost mult timp considerată „cea mai frumoasă femeie din lume” a primit o educaţie „ foarte dură” din partea tatălui ei, director al unei fabrici de mobilă pe care mama sa a vândut-o şi al unei afaceri de încălţăminte. În secret, a văzut filmele cu Ginger Rogers şi „toate săruturile lui Gary Cooper” pentru care îi cerea proiecţionistului fragmentele de film. Distrusă de război, familia s-a mutat la Roma. La 18 ani, tânăra, care a visat prima dată să fie pictoriţă, a studiat la Academia de Arte Frumoase, a luat lecţii de canto şi a desenat portrete GI. „Eram artistul familiei”, a spus ea.

În ultimii ani se dedicase artei şi fotografiei. Ea a fost implicată şi în politică, iar în 1999 a candidat fără succes pentru Parlamentul European din partea partidului condus de Romano Prodi. În anii 1970 a reuşit să obţină un interviu în exclusivitate cu fostul lider cubanez Fidel Castro.

Gina Lollobrigida avea un fiu, Andre Milko Skofic, născut în 1957.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.