Actorul Ray Liotta a murit la 67 de ani, anunţă deadline.com. El a murit în somn, în Republica Dominicană, unde se afla pentru filmări la "Dangerous Waters".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscut în special din filmul lui Martin Scorsese "Goodfellas" (Băieţi buni), Ray Liotta lasă în urmă o fiică, Karsen. Era logodit cu Jacy Nittolo.

Liotta era actor şi producător din 1978.

A mai jucat în filme precum "Hannibal", "Blow", "Narc" şi "Revolver".

Născut la 18 decembrie 1954, în Newark, statul New Jersey, abandonat bebeluş într-un orfelinat, Raymond Allen Liotta a devenit un star mondial pentru că l-a interpretat pe ecran gangsterul newyorkez Henry Hill (1943-2012) în capodopera lui Martin Scorsese "Goodfellas" în 1990.

Actorul, care este şi narator, a jucat alături de Robert De Niro şi de Joe Pesci, în ceea ce este considerat de către cinefili drept unul dintre cele mai mari filme ale genului din secolul XX, alături de trilogia "The Godfather" de Francis Ford Copolla.

În 1991, filmul "Goodfellas" a câştigat un premiu Oscar (Joe Pesci, cel mai bun rol secundar) şi a fost nominalizat la alte cinci categorii. Unele dintre scene, ultraviolente, şi dialogurile au intrat pentru totdeauna în cultura cinematografică mondială. 

Starul internaţional Robert De Niro, 78 de ani, i-a adus un omagiu, prin intermediul unui comunicat transmis The Hollywood Reporter, afirmând că este "foarte întristat" de dispariţia lui Liotta, "prea tânăr pentru a ne părăsi".

Soţia sa pe ecran, în "Băieţi buni", actriţa Karen Hill, s-a declarat pe Twitter "complet devastată de anunţul acestei veşti teribile". 

Pentru actriţa Jamie Lee Curtis, tot pe Twitter, "activitatea sa a dezvăluit complexitatea sa ca om": Ray Liotta era un "gentleman". 

Absolvent al Universităţii din Miami, el şi-a început cariera la sfârşitul anilor 1970 şi la începutul anilor 1980 într-o soap opera, "Another World", înainte de a apărea în seriale TV. 

A devenit cunoscut publicului american jucând în "Field of Dreams" din 1989 alături de Kevin Costner şi, în 1986, în "Something Wild" cu Melanie Griffith, care i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur pentru "cel mai bun actor în rol secundar". 

Pentru una dintre ultimele sale apariţii pe ecran în 2021, Liotta a jucat în filmul "Many Saints Of Newark", care prezintă anii de tinereţe ai celebrului mafiot Tony Soprano din serialul cult cu acelaşi nume. 

A fost căsătorit din 1997 până în 2004 cu actriţa Michelle Grace cu care are o fiică. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.