Un serial de televiziune despre actriţa Audrey Hepburn este scris de scenarista şi producătoarea americană Jacqueline Hoyt („The Good Wife”) şi va fi produs de Wildside (Italia), compania din spatele „The Young Pope” şi „L'amica geniale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul „Audrey” este bazat pe scrierile fiului actriţei, Luca Dotti, şi ale jurnalistului şi romancierului italian Luigi Spinola. Tatăl lui Dotti a fost psihiatrul italian Andrea Dotti, cu care Hepburn a fost căsătorită din 1970 până în 1980.

Audrey Hepburn este una dintre cele mai cunoscute figuri ale secolului 20 şi a impresionat prin eleganţă şi farmec în filme ca „Sabrina”, „Roman Holiday”, „Breakfast at Tiffany’s” şi „My Fair Lady”. Viaţa ei însă nu a fost portretizată la nivel global.

Jacqueline Hoyt a scris şi produs „CSI”, „The Good Wife”, serialul „The Leftovers” al HBO, şi, cel mai recent, a colaborat cu Barry Jenkins pentru adaptarea pentru Amazon Prime a romanului „The Underground Railroad” al lui Colson Whitehead, premiat cu Pulitzer.

Dotti şi Spinola au semnat împreună bestsellerul „Audrey at Home” (2015), volum parţial biografic şi, în parte, carte de bucate şi poveşti, cu fragmente din corespondenţa ei şi fotografii inedite.

Din palmaresul lui Hepburn fac parte trofee Oscar, Emmy, Grammy, Tony şi Medalia Prezidenţială a Libertăţii. Actriţa a murit în 1993, la vârsta de 63 de ani, din cauza unui cancer.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.