Un portret uriaş al cosmonautului Iuri Gagarin a fost realizat în zăpada aşternută deasupra unui lac îngheţat din regiunea rusă Reazan, pentru a marca împlinirea a 55 de ani de la zborul istoric al primului om care a ajuns pe orbita terestră, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pasionaţii de cercetări spaţiale din regiunea Reazan, aflată la sud de Moscova, au folosit zăpada acumulată pe suprafaţa îngheţată a unui lac pentru a aduce un omagiu lui Iuri Gagarin, primul pământean ajuns în spaţiu, cu câteva zile înainte de aniversarea zborului său istoric.

Înregistrarea video a acestui proiect, creat de Aleksei Busarov şi Oleg Buţki, prezintă mai multe persoane care realizează în zăpadă o replică a unui portret celebru al ilustrului cosmonaut rus. 

Acel potret, devenit o imagine clasică în ultimele decenii, îl prezintă pe Iuri Gagarin purtând o cască de astronaut. Deasupra chipului său apar literele care compun denumirea fostei Uniuni Sovietice (U.R.S.S.). 

Înregistrarea video a fost realizată pe 27 martie, a precizat unul dintre creatorii acestui proiect, Aleksei Busarov. 

Iuri Gagarin avea vârsta de 27 de ani atunci când, pe 12 aprilie 1961, a realizat primul ocol în jurul Terrei, pe orbită, la bordul capsulei spaţiale Vostok 1. Vehiculul său spaţial a călătorit în jurul Pământului cu o viteză de 27.400 de kilometri pe oră, timp de 108 minute. Gagarin a revenit cu bine pe Terra după acel zbor şi a fost declarat erou naţional de guvernul sovietic. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.