Un parc de distracţii inspirat din filmul ”Avatar” va fi inaugurat pe 27 mai în cadrul Walt Disney World Resort din oraşul american Orlando, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emisiunile de televiziune ”Good Morning America” şi ”The View”, difuzate de postul ABC, au difuzat în premieră mondială, joi, imagini din noua atracţie turistică. Cineastul canadian James Cameron, regizorul filmului ”Avatar” din 2009, a prezentat el însuşi noul parc de distracţii, care se va intitula ”Pandora - The World of Avatar”.

Organzatorii au reprodus la scară naturală unele dintre cele mai spectaculoase peisaje şi decoruri din filmul ”Avatar”. Astfel, Valea Mo'ara abundă în păduri luxuriante, plante exotice şi munţi plutitori, dar şi indicatoare care traduc fraze rostite în limba Na'vi vorbită de locuitorii planetei fictive Pandora din filmul ”Avatar”. Peisajele devin bioluminescente în timpul nopţii, iar preparatele alimentare servite vizitatorilor abundă în culori puternice.

”Acum simt pentru prima dată când simt că păşesc efectiv în film, deoarece, atunci când am făcut filmul, era o lume virtuală. Pentru acele filmări nu am construit niciun decor pentru Pandora”,  a spus producătorul Jon Landau. 

În emisiunea ”Good Morning America” au fost difuzate şi secvenţe cu momentul intitulat ”Flight of Passage”, în care fiecare vizitator este scanat cu un dispozitiv special, care generează apoi un avatar personalizat. În cadrul acelui zbor în realitatea virtuală - care reprezintă şi o experienţă olfactivă, tactilă şi gustativă - vizitatorul are posibilitatea de a ”zbura” pe spatele unei zâne.

Filmul ”Avatar” - şi continuările acestuia, aflate în producţie - reprezintă decorul şi pentru ”Na'vi River Journey”, o atracţie turistică în cadrul căreia vizitatorii călătoresc pe un râu. 

Jurnaliştii de la ”The View” au vizitat noul parc alături de James Cameron, iar actriţa Whoopi Goldberg, una dintre prezentatoarele emisiunii TV, s-a declarat încântată de acest proiect, spunând că nu a văzut niciodată ceva asemănător.

Parcul de distracţii ”Pandora - The World of Avatar” va fi inaugurat oficial pe 27 mai.

În aprilie 2016, cineastul James Cameron a anunţat că va regiza patru continuări ale filmului ”Avatar”, care vor fi lansate pe marile ecrane începând din anul 2018.

Primul film din acest proiect va fi lansat pe marile ecrane în 2018. Următoarele vor fi lansate, în perioada Crăciunului, în 2020, 2022 şi 2023.

Filmul ”Avatar” ocupă primul loc în topul celor mai profitabile producţii cinematografice din toate timpurile, cu încasări de peste 2,7 miliarde de dolari. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.