Un model transgender din Brazilia va apărea pentru prima dată în istoria ediţiei franceze a revistei Vogue pe coperta acestei publicaţii, într-o fotografie care ilusrează numărul din luna martie, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Modelul brazilian Valentina Sampaio are peste 32.000 de urmăritori pe Instagram.

Editorul Emmanuelle Alt a spus că modelul ”este de o frumuseţe aparte, cu care va impresiona pe coperta Vogue”.

Ediţia franceză a revistei Vogue apare pe piaţă încă din anul 1920, iar între vedetele pe care le-a fotografiat pentru copertă de-a lungul timpului se numără actriţe celebre precum Catherine Deneuve, Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, Jane Fonda, Isabelle Adjani, Elizabeth Taylor, Monica Vitti şi Jeanne Moreau, dar o serie de modele de top, precum Gia Carangi, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista şi Kate Moss.

În editorialul pe care l-a semnat pentru următorul număr al revistei, Emmanuelle Alt a afirmat că modelul transsexual este ”absolut egal” cu alte femei de referinţă în lumea modei.

”În afară de un detaliu minor – Valentina, femeia fatală, s-a născut băiat. Acesta este un detaliu pe care preferăm să nu îl menţionăm. Însă, Valentina se află pe coperta Vogue în această lună, nu doar pentru felul în care arată sau pentru personalitatea sa strălucitoare, ci pentru că întruchipează o luptă îndelungată de a fi recunoscut şi de a nu fi perceput ca «diferit»”, a adăugat ea.

Deşi este o premieră pentru ediţia franceză a revistei Vogue, şi alte reviste celebre au publicat fotografii de copertă cu modele transsexuale.

Valentina Sampaio a mai apărut pe coperta revistei Elle în Brazilia, în luna octombrie, în timp ce un alt model transsexual, Hari Nef, a apărut pe coperta ediţiei britanice a aceleiaşi reviste.

Emmanuelle Alt a spus că echipa revistei este mândră să se alăture acestei mişcări.

”Vogue sprijină şi alege să celebreze persoanele transgender, care reprezintă simbolul suprem al respingerii conformităţii. Însă vom şti că am câştigat lupta abia atunci când vom avea o persoană transsexuală pe coperta revistei, fără să mai fie necesar să publicăm un editorial despre acest subiect”, a mai spus Emmanuelle Alt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.