Un judecător federal din Los Angeles a respins, miercuri, plângerea actriţei Ashley Judd vizând hărţuirea sexuală împotriva producătorului de film Harvey Weinstein, dar a spus că ea poate continua cu o cerere de defăimare contra lui, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judd l-a acuzat pe Weinstein că a defăimat-o în 1998 după ce i-a refuzat avansurile sexuale cu un an înainte. 

În procesul ei, intentat în aprilie 2018, actriţa din "Double Jeopardy" l-a acuzat pe Weinstein că i-ar fi distrus reputaţia prin faptul că l-a descurajat pe regizorul Peter Jackson să o distribuie în franciza "The Lord of the Rings". 

Judd, una dintre primele femei care l-au acuzat public în octombrie 2017 pe Weinstein de comportament sexual nepotrivit, l-a învinuit pe producător de hărţuire încălcând o lege din California care restricţionează un astfel de comportament al unei persoane într-o "afacere sau relaţie profesională". 

Într-o notă de subsol din plângere, judecătorul Philip Gutierrez a spus că nu a putut determina dacă Judd a fost hărţuită de Weinstein "în sensul colocvial al termenului". 

Gutierrez a afirmat că relaţia lui Ashley Judd, în calitate de actriţă, cu producătorul nu este prevăzută în statutul californian sub care a fost făcută, nici sub un alt amendament din 2019. 

"Am spus încă de la început că plângerea a fost nejustificată şi suntem mulţumiţi că instanţa a văzut aşa cum am văzut şi noi. Credem că vom avea câştig de cauză", a spus avocatul lui Weinstein, Phyllis Kupfestein, într-un comunicat. 

Însă avocatul lui Judd, Theodore J. Boutrous Jr., a afirmat că această hotărâre nu anulează plângerea actriţei. 

"Nimic din decizia de astăzi nu schimbă acuzaţiile multiple aduse de Ashley Judd", a transmis Boutrous într-un comunicat. 

Weinstein urmează să fie judecat în luna mai, la New York, având cinci acuzaţii împotriva sa, inclusiv viol în care au fost implicate alte două femei. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.