Un film despre tinereţea preşedintelui Statelor Unite, Barack Obama, va fi lansat pe 16 decembrie, pe platforma Netflix, primele imagini ale peliculei ”Barry” fiind deja prezentate publicului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul este realizat de Vikram Gandhi şi se concentrează pe anii de studenţie ai omului politic. În epocă, prietenii îi spuneau Barry, iar povestea are loc în 1981, când la vârsta de 20 de ani, Barack Obama intră la Universitatea Columbia, nu departe de Harlem, în nordul Manhattan-ului, potrivit presei internaţionale.  

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Teaser-ul lasă să se înţeleagă personalitatea puternică a celui care va deveni mai târziu al 44-lea preşedinte al Statelor Unite. Caracterul puternic al lui Barack Obama se va forma în anii studenţiei când va trebui să demonstreze un spirit combativ. Mentalităţile din Universitate sunt încă marcate de rasism, iar el trebuie să înfrunte cu mult curaj nedreptăţile şi respingerea.

Stigmatizat, el este lovit de un coleg în faţă, iar această luptă îl va transforma într-un apărător al cauzei negrilor din America. Şi în familie, atmosfera este la fel de dificilă. Barack Obama are o relaţie tensionată cu mama şi niciun contact cu tatăl său. Şi acolo, se bate pentru a se impune. 

Obama s-a născut în 1961 în Honolulu, Hawaii. Mama era caucaziană, din Kansas, iar tatăl de culoare, din Kenya. El a urmat Occidental College în Los Angeles, înainte să se trasfere la Universitatea Columbia în 1981, perioada surprinsă în film. 

Cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite este interpretat de actorul australian Devon Terrell. Din distribuţie fac parte şi Ashley Judd, care o interpretează pe mama lui Barry, şi Anya Taylor-Joy, în rolul prietenei lui. 

Filmul a fost bine primit la Festivalul Internaţional de la Toronto şi va fi lansat pe Netflix, pe 16 decembrie.

Un alt film care are ca subiect prima întâlnire a cuplului prezidenţial american, care a avut loc în vara anului 1989, ”Southside with You”, de Richard Tanne, a avut premiera în Statele Unite, pe 26 august. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.