Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin se va deschide în culorile Irlandei, cu o dramă despre tratamentul aplicat femeilor în instituţiile catolice din această ţară, în care joacă Cillian Murphy ("Oppenheimer"), au anunţat joi organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Realizat de regizorul belgian Tim Mielants, care l-a regizat anterior pe Cillian Murphy în serialul "Peaky Blinders", acţiunea din "Small Things Like These" se petrece la mijlocul anilor 1980, scrie AFP. 

Filmul revine asupra unuia dintre scandalurile care au zguduit Irlanda de Nord în ultimii ani: dezvăluirea modului în care mii de femei "decăzute" în ochii Bisericii au fost trimise la "spălătoriile Magdalene" şi puse la muncă pentru a-şi spăla păcatele.

"Suntem convinşi că această poveste, care combină bunăvoinţa faţă de cei mai fragili şi dorinţa de a lupta împotriva nedreptăţii, va rezona cu toată lumea", a declarat directorul artistic al Berlinalei, Carlo Chatrian.

Festivalul, care se va desfăşura între 15 şi 25 februarie, va dezvălui luni lista filmelor în cursa pentru Ursul de Aur, câştigat anul trecut de documentaristul francez Nicolas Philibert pentru "Sur l'Adamant".

Continuarea, şi a doua parte a acestui triptic despre psihiatrie, intitulată "Averroès and Rosa Parks", va fi proiectată la Berlin, în afara competiţiei.

Printre anunţurile deja făcute, preşedinţia juriului a fost încredinţată actriţei mexicano-kenyene Lupita Nyong'o, care va fi prima persoană de culoare care va ocupa această poziţie.

Un Urs de Aur onorific va fi acordat regizorului american Martin Scorsese ("Raging Bull", "Goodfellas").

După ce şi-a pierdut din avânt în ultimii ani, Berlinala a anunţat, de asemenea, numirea unui nou director începând din aprilie 2024, americanca Tricia Tuttle. Ea le va succeda lui Mariette Rissenbeek şi Carlo Chatrian, care au condus festivalul ca un duo din 2020 şi pentru o ultimă ediţie în acest an.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.