Un artist egiptean a creat în trei ani un Coran care are 700 de metri lungime şi speră ca acesta să stabilească un record.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Saad Mohammed, autodidact, care a pictat motivele islamice pe pereţii şi tavanele casei sale din Belqina, din nordul oraşului Cairo, a reprodus cartea sfântă a musulmanilor pe un sul de 700 de metri de hârtie, scrie Reuters.

 

”Acest Coran are 700 de metri lungime şi, desigur, înseamnă multă hârtie”, a declarat el pentru Reuters. ”Am dezvoltat singur acest proiect în ultimii trei ani şi sunt o persoană obişnuită. Nu am proprietăţi sau altceva”.

Mohammed vrea să îşi înscrie Coranul pentru includerea în Guinness World Records. Reprezentanţii Guinness spun că există un record pentru cel mai mare Coran imprimat, însă nu şi unul pentru cea mai mare versiune realizată de mână.

Saad Mohammed afirmă că speră să primească ajutor de la guvern sau din partea unui alt partid interesat privind costurile de aplicare la Guiness World Records.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.