Un album cu ultimele înregistrări de studio ale lui David Bowie va fi pus în vânzare săptămâna următoare, la aproape cinci decenii de la primul, lansat în 1967, anunţă The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul "Lazarus", care va fi lansat înaintea musicalului cu acelaşi nume de la Kings Cross Theatre de luna viitoare, cuprinde trei noi piese semnate Bowie: "No Plan", "Killing a Little Time" şi "When I Met You".

Această ultimă înregistrare marchează ultimul capitol din creaţia extraordinară a lui David Bowie, care include 27 de albume de studio, 60 de videoclipuri, 38 de roluri (inclusiv o apariţie într-un joc video) şi 14 turnee. Artistul a colaborat la înregistrări ale altor 30 de artişti (ca interpret şi producător) şi a avut apariţii speciale în albume video precum "Live Aid" şi "Freddie Mercury Tribute Concert for Aids Awareness" din 1992.

David Bowie a murit pe 10 ianuarie 2016, la doar două zile după ce împlinise 69 de ani, în urma unei lupte de 18 luni cu cancerul.

David Bowie a fost cântăreţ, compozitor şi producător, câştigător a două premii Grammy. Albumele sale s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical şi cochetând cu mai multe genuri, David Bowie a fost considerat de majoritatea criticilor muzicali un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70. Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte, în special din artă, filosofie şi literatură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.