Tyrus Wong, creatorul desenelor "Bambi" pentru producţia animată de la Disney, a murit vineri, la vârsta de 106 ani, a transmis The Walt Disney Family Museum, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Legendarul artist Disney Tyrus Wong a avut darul de a reflecta o emoţie deosebită în arta sa printr-o compoziţie simplă, gestuală", se arată în comunicat. 

Wong a intrat prima dată pe uşa celor de la Disney ca desenator debutant în 1938, a făcut sute de schiţe cu Mickey Mouse. Dar prima sa reuşită a venit o dată cu "Bambi", povestea unui pui de căprioară cu coada albă. În timp ce "Bambi" era în preproducţie, Wong şi-a impus talentul. 

A părăsit compania Disney pentru a se alătura studiourilor Warner Brothers, în 1941, înainte de lansarea filmului "Bambi", în 1942. 

În ciuda faptului că era bine pregătit ca artist, Wong a preferat să-şi petreacă aproape trei decenii lucrând ca ilustrator de film. "Creaţiile sale continuă să inspire şi să influenţeze cei mai buni animatori de astăzi", spun cei de la The Walt Disney Family Museum. 

În 2001, artistul a intrat în galeria "Disney Legend". Arta, viaţa şi moştenirea lui Wong au fost surprinse în 2015, în documentarul independent "Tyrus". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.