Sculptoriţa Laura Lian, care a realizat o statuie de doi metri din bronz ce îl reprezintă pe John Lennon, propune ca ea să fie prezentată public anul acesta, când muzicianul englez ar fi împlinit vârsta de 80 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lian ar dori ca statuia să fie amplasată în comitatul Merseyside, unde s-a născut Lennon, până pe 21 septembrie, de Ziua Internaţională a Păcii, relatează The Guardian.

Ea a început să lucreze la aceasta statuie în urmă cu doi ani. De când a fost finalizată, a stat în Hard Rock Cafe din Londra. Lian ar vrea ca aceasta să treacă prin fiecare district al Merseyside până în 2022. 

În prezent, se află la castelul Foundry din Liverpool.

Laura Lian, care a mai realizat statuile unora ca Bernie Ecclestone (Formula 1) şi Bill Wyman (ex- The Rolling Stones), a spus: „Având în vedere problemele din lume legat de statui... pandemia şi conflictele, este potrivit ca Lennon să revină acolo unde îi este locul. Pentru generaţia mea, care a crescut protestând faţă de războiul din Vietnam şi faţă de ameninţarea unui război nuclear, Lennon a fost o sursă de inspiraţie pentru că ne-a motivat să visăm la pace”.

Ea a adăugat că, pentru că în 2020 se împlinesc 80 de ani de la naşterea lui John Lennon şi 40 de ani de la asasinarea lui, este „relevant” ca statuia lui să revină acasă, în Liverpool.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.